Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZARKI W ZALEWIE

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 2 kg.
ocet 1,5 szklanki
cukier 3/4 szklanki
sól 3 łyżki
pieprz ziarnisty 1,5 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZARKI W ZALEWIE

Pieczarki oczyścić, duże przekroić na połówki. 2 litry wody zagotować razem z octem, cukrem, pieprzem oraz liśćmi laurowymi. Całość gotować ok. 10 minut.
Dodać pieczarki, gotować wszystko razem ok. 20 minut, następnie pieczarki wyjąć i włożyć do słoików. Słoiki zalać marynatą, zamknąć i odstawić w chłodne miejsce.


SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 03.10.2011 10:56
mniam !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak