Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CYTRYNY DO MIĘS PIECZONYCH

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 5 sztuk
mięta 1,5 łodygi
rozmaryn 3 łodygi
anyż 1,5 sztuki
cynamon 1,5 kawałka
gałka muszkatołowa 1/2 łyżeczki
pieprz 2 łyżeczki
cukier 30 gram
sól 30 gram

Przepis i sposób przygotowania na: CYTRYNY DO MIĘS PIECZONYCH

Cytryny umyć i włożyć do wrzątku. Gotować przez ok. 2 minuty.
Następnie wyjąć, ostudzić. Każdą z cytryn pokrajać na krzyż, tak by jej nie przekroić.
W garnku wstawić ok. litra wody, dodać wszystkie przyprawy i razem zagotować.
Cytryny ułożyć w słoikach, zalać gorącą zalewą, tak aby całe były zakryte.
Zamknąć słoiki, odstawić w chłodne miejsce na ok. miesiąc.
Sos jest wyśmienitym dodatkiem do mięsa z grilla i pieczeni.


SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak