Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowa babeczka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 20 dag
cukier 10 dag
jogurt morelowy 15 dag
mąka 40 dag
budyń śmietankowy 1 sztuka
jajko 4 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
czekolada gorzka 10 dag
cukier puder według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowa babeczka

Margarynę utrzeć z cukrem i solą na puszystą masę.
Nadal ucierając, dodawać na przemian jajka, jogurt i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i budyniem.
Na koniec dodać do utartej masy pokruszoną na duże kawałki czekoladę, zamieszać i przełożyć do foremki.
Piec 50 min. w temp.175s.
Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 01.06.2011 15:24
Szukałam takiego przepisu ....dzieki....
banditka 14.05.2011 19:38
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak