Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FAWORKI II

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl.
jajko 1 sztuka
śmietana 1/2 szkl.
ocet 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
cukier puder - -

Przepis i sposób przygotowania na: FAWORKI II

Do mąki dodać jajko, śmietanę, ocet i cukier. Wyrobić ciasto. Rozwałkować.

Wyciąć paski, uformować faworki. Smażyć na rozgrzanym, głębokim oleju, z obu stron.

Po wyjęciu położyć na papierowy ręcznik tak by faworki pozbawić nadmiaru tłuszczu.

Obtoczyć w cukrze pudrze.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 06.10.2012 18:15
moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak