Sposób przygotowania

Ciasto:
Z podanych składników zagniatamy szybko kruche ciasto i chłodzimy w lodówce.

Jabłka obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i zasypujemy cukrem, dolewamy około 1/2 szklanki wody, rozgotowujemy je do ulubionego momentu (ja lubię jak są jeszcze małe kawałeczki owoców). Biszkopty mielimy na drobno i dodajemy do gorących jabłek, dokładnie mieszamy.
Schłodzone ciast dzielimy na dwie części i rozwałkowujemy na wielkość blaszki, wykładamy jednym ciastem blaszkę, wykładamy na nie jabłka i przykrywamy drugim ciastem. Pieczemy w temp 180st około 60 min. Ostudzone ciast posypujemy obficie cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    szarlotka...zawsze pyszna :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pyszniutka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Szarlotka - ktoz jej nie lubi?
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kas2

    jaka warstwa jabłek! ślinka cieknie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Twoja szarlotka wygląda bardzo kusząco.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !