Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki wołowe z camembertem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 4grube plastry
ser camembert 1op
sól
pieprz
margaryna 2łyżki
natka pietruszki kilka gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Steki wołowe z camembertem

Polędwice umyć,osuszyć ,rozbić lekko tłuczkiem.W każdym steku ostrym nożem wyciąć kieszeń .Mięso oprószyć solą i pieprzem.Ser pokroić w plastry ,włożyć w naciętą kieszeń ,brzegi spiąć wykałaczkami .Na patelni rozgrzać tłuszcz ,włożyć steki i smażyć je po 5min z każdej strony .Gotowe steki przełożyć na talerze i ozdobić natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 11.01.2012 18:44
super smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak