Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka słoneczna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 300 g
porzeczki białe 150 g
morele 4 szt
jabłka 2 szt
śmietana 22% 1 szklanka
cukier wanilinowy 1 szt
cukier puder 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka słoneczna

Porzeczki przebrać, opłukać i dobrze osaczyć, usunąć ogonki. Przetrzeć przez sito i wymieszać z połową cukru. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami, wymieszać z przecierem porzeczkowym. Morele umyć, osuszyć, wydrylować i pokroić w kostkę, wymieszać z przecierem. Maliny przebrać, jeśli trzeba, delikatnie opłukać i ostudzić. Śmietankę lekko ubić z resztą cukru i cukrem waniliowym. W salaterkach ułożyć warstwę przecieru z morelami, przykryć warstwą malin i polać śmietanką.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 10.07.2011 11:55
mniam
Krystyna32 17.05.2011 08:57
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak