Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Awokado z nadzieniem z dorsza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 600 g
wino białe wytrawne 1 szklanka
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
awokado 3 szt
czosnek 3 ząbki
cytryny 2 szt
tabasco do smaku
tymianek do smaku
jogurt naturalny 2 łyżki
wiórki kokosowe 1 łyżka
Gorczyca biała cała Prymat do smaku
kolendra do smaku
rzodkiewka 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Awokado z nadzieniem z dorsza

Do garnka wlewamy szklankę wody i wino. Dodajemy przyprawy, przykrywamy i powoli doprowadzamy do wrzenia. Wkładamy pokrojonego w kawałki dorsza i gotujemy w odkrytym garnku przez 10 minut na bardzo małym ogniu. Rybę wyjmujemy, dokładnie czyścimy z resztek ości i skóry, rozdrabniamy i pozostawiamy do przestygnięcia. Białe części dymki kroimy w drobną kostkę, zielone drobno siekamy. Awokado przecinamy wzdłuż na pół. Usuwamy pestkę, wyjmujemy miąższ (zachowujemy połówki skórek), rozgniatamy widelcem i mieszamy z wyciśniętym czosnkiem, cebulą, sokiem z cytryny, wiórkami kokosowymi i jogurtem. Dodajemy delikatnie rybę, sól, pieprz, tabasco,następnie mieszamy. Farszem napełniamy awokado. Podajemy z tostami, przybrane cienkimi plasterkami cytryny i rzodkiewkami.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 22.06.2011 08:41
ciekawy przepis
Iwona45 11.06.2011 14:26
ciekawe
Dorota59 12.05.2011 19:25
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak