Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić w plastry o grubości 1 cm. Cebulę obrać i pokroić w ok. 3 mm krążki. Dno i boki naczynia żaroodpornego wysmarować masłem, położyć plastry ziemniaków posypać solą, pieprzem i tymiankiem.Rozłożyć połowę cebuli, warstwę ziemniaków ,posypać solą, pieprzem , tymiankiem i położyć resztę cebuli.Na wierzch ułożyć ziemniaki posypać przyprawami ,zalać śmietanką ,przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika.Temperaturę nastawić do 200 stopni.Zapiekać przez godzinę czasu , 20 minut przed końcem położyć wiórki masła , posypać bułką i zapiekać bez pokrywy aż się zarumieni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Dobre, ale kalorii ...
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    mmm, w śmietance zapiekanych jeszcze nie próbowałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    wyglądają palce lizać
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    oj to to ja lubię
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ale bym takie zjadła!
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !