Sposób przygotowania

Z ciasta wyciąć krążek o średnicy 4 cm większej niż foremka do tarty ( wystarczy położyć foremkę na ciasto i obkroić w koło z 4 cm zapasem .Foremkę do tarty ( taka średnicy małej tortownicy ) natrzeć masłem i wysypać bułką tartą .Wyłożyć ciastem formę dociskając spód i brzegi .Położyć na cieście papier do pieczenia i wsypać na niego groch , fasolę lub ryż grubą warstwą ( zapobiega to odstawaniu ciasta od brzegów ).
W czasie gdy ciasto się piecze obrać i pokroić rabarbar i jabłka .Zasypać do połową cukru i cynamonem .
Piekarnik rozgrzać do 180 * C . Wstawić ciasto. Piec 20 minut. Wyjąć z piekarnika i usunąć papier z wysypanym na nim grochem.
Odsączyć owoce .Ciasto posypać 2 łyżkami bułki tartej .Resztę bułki wymieszać z cukrem , owocami i wiórkami kokosowymi . Wyłożyć na ciasto. Wstawić do piekarnika i piec ponownie przez 25 minut.
Wyjąć .Podawać na ciepło z lodami waniliowymi lub ostudzone- jak kto woli.
Te gotowe ciasto to dla mnie zbawienie. Nie lubię pieczenia ciast a dzięki temu , że jest mrożone gotowe mogę coś zrobić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Zjadłoby się kawałeczek:):)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    oj pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !