Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzodkiewki w sosie estragonowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rzodkiewka 30 szt
szalotka 3 szt
masło 6 łyżek
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
pieprz do smaku
estragon 3 łyżki
wino białe wytrawne 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Rzodkiewki w sosie estragonowym

Szalotki obrać i pokroić.W rondelku o grubym dnie rozpuść łyżkę masła i zeszklij szalotki na średnim ogniu. Wlej wino i gotuj, aż połowa odparuje. Zmniejsz ogień do minimum, powoli, stale mieszając, dodawaj po kawałeczku pozostałe, zimne masło. Pamiętaj, że kolejny kawałek masła dodajesz dopiero wtedy, gdy poprzedni połączy się z sosem. Następnie dodaj sok cytrynowy, estragon, sól i pieprz. Sosem polej rzodkiewki. Obok ustaw miseczkę z gruboziarnistą solą morską.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 12.06.2011 08:45
ciekawe
Ewa111 17.05.2011 15:40
wykwintna potrawa z rzodkiewek,super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak