Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Befsztyk z pieprzem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 55dag
pieprz ziarnisty 1łyżeczka
olej 4łyżki
koniak 6cl
masło 4dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Befsztyk z pieprzem

Polędwicę umyć,osączyć i pokroić na 4 befsztyki.Pieprz rozdrobnić w możdzierzu.Befsztyki obtoczyć w pieprzu i przygnieść go do mięsa wilgotną dłonią.Kłaść je na bardzo gorący olej i smażyć po 2min z każdej strony.Usmażone ułożyć na pólmisku.Z patelni usunąć tłuszcz ,wlać koniak ,zapalić ,zmniejszyc ogień ,dodać masło ,wymieszać drewnianą łyżką i polać tym sosem mięso.Oprószyć troche solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 12.12.2011 11:56
smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak