Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsko zapiekane w sosie musztardowo-ketchupowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 0,5 kg
kukurydza konserwowa 1 puszka
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 korzeń
cebule 2 sztuki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
sól
pieprz
przyprawa do gyrosa
ketchup 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsko zapiekane w sosie musztardowo-ketchupowym

Mięso pokroić w grubsze plastry,posolić, popieprzyć i delikatnie posypać przyprawą do gyrosa. Marchew ,pietruszkę i cebulę obrać i pokroić w 1,5 cm plastry.Kukurydzę odsączyć z zalewy.Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym ,plastry z 1 cebuli i posmarować połowę sosu. Rozłożyć marchew z pietruszką,resztę kukurydzy i położyć plastry cebuli. Rozsmarować resztę sosu i włożyć do piekarnika. Piekarnik nastawić na 180 stopni i zapiekać przez 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 17.08.2012 21:02
ale fajne
olkaaa 13.06.2012 13:26
chętnie spróbuję
smakowita 28.03.2012 08:55
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
Anna169Hosz 22.12.2011 12:45
Podoba mi się taki pomysł.
Barbara/zuza22_85 29.11.2011 19:59
super :)
Iwona56 12.05.2011 21:40
wygląda świetnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak