Sposób przygotowania

Brokuła kroimy, obcinamy łodygi (zostawiamy same \"różyczki\"). Gotujemy w lekko osolonej wodzie ok 7-10 min aż będzie miękki. Wodę odlewamy, zostawiamy brokuła do ostygnięcia. Pieczarki czyścimy, kroimy na stosunkowo cienkie plastry, podsmażamy z pokrojoną cebulą, zostawiamy do wystygnięcia. Sos sporządzamy ze śmietany i majonezu w proporcjach 1:1. Mieszamy z solą i pieprzem wyciskamy do sosu ząbek czosnku. Przygotowanie sałatki: Na dnie miski układamy warstwę brokułów, na to układam warstwę pieczarek z cebulką, następnie kukurydza. Polewam sosem i jeszcze raz tak samo, brokuły, pieczarki, kukurydza, sos.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !