Sposób przygotowania

Mięso umyć,osuszyć ,natrzeć solą i pieprzem.Pieczarki opłukać ,posiekać .Na patelni rozgrzać 6dag tłuszczu,krótko obsmażyć mięso ,wyjąć.Na pozostały tłuszcz wrzucić,pieczarki ,mieszajać ,smażyć 5min na dużym ogniu.Przyprawić solą ,pieprzem i tymiankiem.Odstawić do schłodzenia .Jajko wbić do miseczki ,dodać pieczarki i pasztet ,dobrze wyrobić.Ciasto rozmrozić .Mięso obłożyć farszem i owinąć ciastem .Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem i odstawić na 10min.Na wysmarowanej tłuszczem blasze ułożyć mięso i wstawić do nagrzanego piekarnika .Piec 20min w temp.210C.Podawać na pólmisku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !