Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica Wellington

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 1kg
pieczarki 65dag
jajko 2
tłuszcz 8dag
tymianek łyżeczka
sól
pieprz
natka pietruszki kilka gałązek
pasztet 60dag (z gęsich wątróbek)

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica Wellington

Mięso umyć,osuszyć ,natrzeć solą i pieprzem.Pieczarki opłukać ,posiekać .Na patelni rozgrzać 6dag tłuszczu,krótko obsmażyć mięso ,wyjąć.Na pozostały tłuszcz wrzucić,pieczarki ,mieszajać ,smażyć 5min na dużym ogniu.Przyprawić solą ,pieprzem i tymiankiem.Odstawić do schłodzenia .Jajko wbić do miseczki ,dodać pieczarki i pasztet ,dobrze wyrobić.Ciasto rozmrozić .Mięso obłożyć farszem i owinąć ciastem .Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem i odstawić na 10min.Na wysmarowanej tłuszczem blasze ułożyć mięso i wstawić do nagrzanego piekarnika .Piec 20min w temp.210C.Podawać na pólmisku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak