Sposób przygotowania

Czosnek obrać ,zmiażdżyć.Nerki umyć ,oczyścić.Zalać zimną wodą i moczyć 1godz ,zmieniajac wode .Osączyć ,obgotować 5min w posolonym wrzątku .Wyjać,osączyć ,natrzeć sokiem z cytryny i czosnkiem.Oprószyć solą i pieprzem.Na patelni rozgrzać margarynę ,zrumienić nerki .Przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec 30min podlewając winem.Bób opłukać,wyłuskać i ugotować.Natkę umyć ,oberwać listki .Miękkie nerki pokroić na plastry.Nereczki podawać na gorąco ,z bobem i sosem z pieczenia,udekorowane listkami natki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !