Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nereczki w białym winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nerki wieprzowe 45dag
sok z cytryny z jednej
czosnek 2ząbki
margaryna łyżka
bób 45dag
sól
pieprz
natka pietruszki kilka gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Nereczki w białym winie

Czosnek obrać ,zmiażdżyć.Nerki umyć ,oczyścić.Zalać zimną wodą i moczyć 1godz ,zmieniajac wode .Osączyć ,obgotować 5min w posolonym wrzątku .Wyjać,osączyć ,natrzeć sokiem z cytryny i czosnkiem.Oprószyć solą i pieprzem.Na patelni rozgrzać margarynę ,zrumienić nerki .Przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec 30min podlewając winem.Bób opłukać,wyłuskać i ugotować.Natkę umyć ,oberwać listki .Miękkie nerki pokroić na plastry.Nereczki podawać na gorąco ,z bobem i sosem z pieczenia,udekorowane listkami natki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak