Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto poduszkowiec

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bite śmietany 2 sztuki
mleko 2 szklanki
galaretka pomarańczowa 1 sztuka
cukier waniliowy 1 opakowanie
Biszkopt 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto poduszkowiec

Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej przegotowanej wody i odstawić do lekkiego stężenia w chłodne miejsce. Schłodzone mleko ubić z cukrem waniliowym, bitą śmietaną w proszku i połączyć z gęstniejącą galaretką.
Na paterze położyć blat biszkoptowy o śr. 26 cm założyć obręcz i wlać na biszkopt pianko-galaretkę i posypać płatkami czekoladowymi. Włożyć do lodówki aby stężało.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 14.09.2012 20:24
super
MagdaXXX 03.07.2012 16:42
szybkie ciacho
PaniMISIOWA 04.06.2012 17:57
ale apetyczne
smakowita 28.02.2012 21:05
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
Weronika_eM 06.06.2011 11:29
przepysznie wygląda
Grażyna13 28.05.2011 12:12
Smaczne i efektowne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak