Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka cytrynowe ze szprycy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna roślinna 250 gram
sok z cytryny 1 sztuka
skórka starta z cytryny 1 sztuka
cukier puder 20 dkg
cukier waniliowy 1 sztuka
mąka tortowa 25 dkg
mąka ziemniaczana 2 łyżki
budyń śmietankowy 1 duży
proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka cytrynowe ze szprycy

Miękką margarynę z cukrami, sokiem i startą skórką cytrynową utrzeć mikserem na puch. Mąkę, budyń przesiać dodać do margaryny i dokładnie wymieszać.
Ciasto nakładamy do szprycy i wyciskamy ciasteczka w kształcie rozetki na papier do pieczenia położony na blaszce. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 10 minut, aż nam się lekko zarumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 03.06.2012 11:32
w sam raz do kawusi
Cukiereczek13 05.05.2012 11:56
super ;)
melonik 01.05.2012 21:13
superowe
melonik 01.05.2012 21:13
superowe
halina17 12.05.2011 17:12
smaczne ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak