Sposób przygotowania

Przygotowane śledzie solimy posypujemy pieprzem i panierujemy w mące i smażymy na złoty kolor na gorącym oleju wymieszanym ze smalcem.Usmażone ryby osączamy z tłuszczu i przekładamy do naczynia żaroodpornego.Cebulę drobno siekamy i mieszamy ką ze śmietaną i jajkami,mieszankę lekko solimy i oprószamy lekko pieprzem i wylewamy na śledzie.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy.Pomidora przelewamy wrzątkiem zdejmujemy skórkę i usuwamy miąższ i pestki.Resztę pomidora kroimy w drobną kostkę a koperek drobniutko siekamy.Gotową zapiekankę tuż po wyjęciu z pieca posypujemy pokrojonym pomidorem z koperkiem.Fajny dodatek do frytek.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !