Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek oczyścić, posiekać. Szynkę pokroić w paseczki. Ser pokroić w drobną kostkę albo zetrzeć na dużych oczkach tarki. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę i czosnek, dodać szynkę, smażyć chwilkę. Doprawić pieprzem, ew. solą (ostrożnie bo szynka jest raczej słona), bazylią, dodać koncentrat, wymieszać. Kiedy farsz przestygnie dodać ser, ponownie wymieszać. Kromki chleba posmarować cieniutko masłem z obu stron, ułożyć na blasze wyłożonej folią aluminiową albo papierem do pieczenia, wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st. C na kilka minut aż chleb leciutko się zrumieni. Następnie na każdej kromce ułożyć porcję farszu i z powrotem wstawić do piekarnika. Piec jeszcze 10 min. aż ser się rozpuści. Zamiast masła można kromki chleba posmarować leciutko oliwą przy pomocy pędzla.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wojtek10_89

    ciekawe
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    smakowicie wygladają
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    najlepszy sposób na resztki z lodówki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Bardzo lubię takie zapiekanki z resztek - dzięki temu nic się nie zmarnuje i mamy porządek w lodówce.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !