Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z jajek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
koperek 1 pęczek
sól
pieprz
mleko do namoczenia bułki
Bułka tarta klasyczna Prymat
bułka czerstwa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z jajek

Jajka ugotować na twardo. Bułkę namoczyć w mleku. Ostudzone jajka obrać ze skorupek, pokroić w kostkę dodać odciśniętą bułkę. Koperek opłukać, posiekać dodać do reszty składników doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać masę i uformować kotlety. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy kotlety na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 04.09.2012 10:34
lubię
Angelika6 03.09.2012 08:12
na pewno je zrobię , bo dawno nie jadłam
PaniMISIOWA 22.12.2011 11:05
świetne! na pewno zrobię, jak w domu zabraknie mięsa na mielone :-)
kate.500 17.06.2011 08:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak