Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w wiórkach kokosowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 70dag
tymianek szczypta
estragon szczypta
jajko 1
wiórki kokosowe 15dag
olej łyżka
masło łyżeczka
sól
pieprz
cytryna kilka cząstek

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w wiórkach kokosowych

Mięso umyć,osuszyć,pokroić na kilka 8plastrów ,lekko zbić tłuczkiem.Oprószyć solą ,pieprzem i ziołami,odstawić na 30min.Jajko rozmącić w miseczce ,wiórki wsypać na talerz .Kotlety panierować w jajku i wiórkach ,zrumienić z obu stron na oleju.Dodać masło ,przykryć i smażyć na małym ogniu 5min z każdej strony.Indyka podawać z cząstkami cytryny i pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak