Sposób przygotowania

Bułki zalewamy mlekiem i moczymy.Śledzie sprawiamy usuwamy głowy i starannie myjemy i filetujemy.Bułkę odciskamy z mleka.Z surowych jajek oddzielamy żółtk od białek i z białek ubijamy sztywną pianę.Przygotowane filety i bułkę mielimy w maszynce,dodajemy kaszę mannę żółtka koperek łyżkę masła oraz sól pieprz i przyprawę do ryb,masę delikatnie mieszamy i na koniec dodajemy pianę z białek i powoli mieszamy..Jajka ugotowane na twardo obieramy.Masę śledziową dzielimy na 2 części.Drewnianą deskę posypujemy bułką tartą układamy podłużny gruby placek z jednej części masy na nim kładziemy jajka ugotowane na twardo i przykrywamy drugą częścią masy starannie dociskamy i formujemy ścisły wałek,następnie zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 60 min.Klops podajemy na gorąco z sosem pomidorowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iza15

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !