Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki panierowane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówki 4 sztuki
szynka gotowana 4 plasterki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
mąka 3 łyżki
olej do smażenia 2 łyzki
pikle 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki panierowane

jajko wbić do głębokiego talerza dodać łyżkę wody lub mleka i roztrzepać widelcem parówki obrać z osłonek każdą kiełbaskę owinąć plasterkiem szynki najpierw panierować w mące potem zanurzyć w jajku a następnie w bułce tartej parówki układać na rozgrzanym oleju i smażyć na złoty kolor każdą pokroić na 3 kawałki nadziewać na wykałaczkach i przekrajać piklami zaraz podawać

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak