Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z ryżu i rabarbaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 szkl.
mleko 2 szkl.
jajko 2 szt.
sól
rabarbar 3 łodygi
mąka 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z ryżu i rabarbaru

Ryż zalewamy mlekiem. Rozgotowujemy. Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy. Do ciepłaego ryżu dodajemy żółtka, mąkę, proszek, pianę, rabarbar i szczyptę soli. Mieszamy. Porcje masy smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia. Racuszki oprószamy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 13.11.2013 00:09
na pewno pyszne takie racuszki
Gosia20 24.06.2012 17:42
mmm
rutynka 15.10.2011 13:49
mm pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak