Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z masą rybną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka paryska 5 kromek
filety rybne 500 g
mleko 1/2 szklanki
bułka czerstwa 1/2 sztuki
margaryna 4 łyżki
cebula 1 sztuka
oliwa 1 łyżka
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z masą rybną

Filety rybne zmielić w maszynce wraz z namoczoną w mleku i odciśnięta bułką cebulę obrać posiekać i podsmażyć na oliwie nie rumienić do mielonej masy dodać podsmażoną cebulę jajko pieprz i sól do smaku całość dobrze wymieszać kromki bułki posmarować z obu stron margaryną z masy uformować wałeczki grubości małego palca i ułożyć na każdej kromce ślimaczki grzanki ułożyć na blasze i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut podawać posiekaną natką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak