Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab nadziewany żurawiną

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
białe wino 1/2 szklanki
czosnek 2 ząbki
majeranek
sól
pieprz
oliwa
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Schab nadziewany żurawiną

Mięso umyć, osuszyć, zrobić długim ostrzem noża nacięcie w środku przez całą długość i wypełnić otwór żurawiną na całej długości dość ciasno. Delikatnie zewnątrz natłuścić oliwą, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem ,posypać solą i pieprzem.Resztę żurawiny drobno posiekać ,wymieszać z majerankiem i obtoczyć w tej mieszance schab.Włożyć do pojemnika ,szczelnie zamknąć i wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc).Mięso włożyć do rękawa, podlać winem ,przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku nagrzanym do160 stopni przez ok. półtorej godziny .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 29.06.2012 18:26
wygląda apetycznie
PaniMISIOWA 19.06.2012 20:57
też taki robię, jest pyszny
Barbara/zuza22_85 14.06.2012 09:39
pycha
smakowita 10.02.2012 19:33
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
Sarenka 22.12.2011 08:24
Robiłam bardzo podobnie schab z węgierkami. Twój wygląda nie mniej pysznie ;))))
magduś83 12.11.2011 23:35
wyglada przepięknie:)
pacpaw 10.09.2011 19:28
danie godne mistrzów
Seba 01.07.2011 21:07
pycha
Adrian5 01.07.2011 11:56
Mmmm musi być przepyszne :D
Motorek 02.06.2011 08:28
piękne i na pewno smaczne
dorotka0000025 31.05.2011 10:48
wyglada smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak