Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, zrobić długim ostrzem noża nacięcie w środku przez całą długość i wypełnić otwór żurawiną na całej długości dość ciasno. Delikatnie zewnątrz natłuścić oliwą, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem ,posypać solą i pieprzem.Resztę żurawiny drobno posiekać ,wymieszać z majerankiem i obtoczyć w tej mieszance schab.Włożyć do pojemnika ,szczelnie zamknąć i wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc).Mięso włożyć do rękawa, podlać winem ,przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku nagrzanym do160 stopni przez ok. półtorej godziny .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    wyglada smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    piękne i na pewno smaczne
  • 1
    profil
    Opublikowano

    Adrian5

    Mmmm musi być przepyszne :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    danie godne mistrzów
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    wyglada przepięknie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Robiłam bardzo podobnie schab z węgierkami. Twój wygląda nie mniej pysznie ;))))
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    pycha
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    też taki robię, jest pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wygląda apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !