Sposób przygotowania

Ziemniaki, cebulę i czosnek kroimy w plastry. Dzielimy na trzy porcje.
Z folii aluminiowej formujemy miseczkę. Wlewamy 2 łyżeczki oleju, kładziemy 3 plastry boczku, 1/2 porcji ziemniaków, cebuli i czosnku. Posypujemy pieprzem, solą i koperkiem. Wkładamy reszte porcji warzyw i 3 plasterki boczku. Polewamy olejem. Brzegi folii zawijamy do srodka. Szczelnie owijamy dodatkową warstwą foilii. Robimy jeszcze dwie takie paczuszki.
Pieczemy na grillu ok. 30 min., aż ziemniaki zmiękną. W czasie pieczenia paczuszki obracamy. Podajemy z keczupem, sosem czosnkowym lub koperkowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dla mnie proszę z kefirem....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    ciekawy pomysl na ziemniaki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Mniam, pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !