Sposób przygotowania

Grzyby dokładnie oczyścić, opłukać i pokroić, ale niezbyt drobno. Dymkę posiekać. Kotlety rozbić (niezbyt cienko, najlepiej przez kawałek folii spożywczej, nie porozrywamy mięsa i nie będzie pryskać); oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Kotlety panierować kolejno w mące, jajku roztrzepanym z mlekiem i bułce tartej, smażyć do zrumienienia, z obu stron. Na drugiej patelni roztopić masło, wrzucić grzyby i smażyć kilka minut aż się lekko zrumienią, dodać posiekany czosnek, dymkę (trochę szczypioru zachować do dekoracji), doprawić i smażyć jeszcze przez kilka chwil. Na każdym kotlecie ułożyć porcję grzybów, posypać szczypiorkiem. Dodatkiem mogą być np. gotowane ziemniaki i mizeria obficie posypane koperkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    banditka

    super
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pyszności!
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    pyszne
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Uwielbiam Twoje dania z grzybami!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Ale narobiłaś mi smaku. pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Świetne są te przepisy z grzybami :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    dzięki :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    andzia123

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !