Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki z grilla

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 4 sztuki
płynny miód 4 łyżki
cytryna 1 sztuka
szczypta cynamonu
masło 2 łyżki
wiórki czekolady
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki z grilla

Gruszki umyć, osuszyć, podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, skropić sokiem z cytryny. Masło stopić, lekko ciepłe połączyć z miodem, łyżeczką soku cytrynowego, wymieszać. Posmarować ćwiartki gruszek, posypać cynamonem, ułożyć na folii, grillować 15 minut. Podać z wiórkami czekolady i bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak