Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot rabarbarowo-jabłkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 30 dkg
jabłko 1 duże sztuka
cukier 1 szklanka
woda 2 litry
kisiel żurawinowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot rabarbarowo-jabłkowy

Rabarbar oczyścić. Jabłko obrać i usunąć pestki. Rabarbar i jabłko dowolnie pokroić, zalać wodą, dodać cukier. Gotować 10 minut. Kisiel dokładnie rozmieszać w 1/2 szklance zimnej wody. Zagęścić nim kompot, szybko mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 12.12.2012 21:43
Napiłabym się takiego kompociku.
Marlena/Kinia 15.11.2011 17:44
pyszny
ziutula
ziutula 24.08.2011 12:49
chce mi się pić!!!!! kompotu dobrego...
romanrafal
romanrafal 22.05.2011 13:00
bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak