Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki jarskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3 litry
seler korzeniowy 25 dkg
marchew 50 dkg
cebula 3 sztuki
pieczarki 50 dkg
jajko 4 sztuki
koncentrat pomidorowy 150 gram
ziele angielskie 4-5 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
przyprawa uniwersalna Kucharek 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia wg uznania
kapusta biała 1 poszatkowana
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki jarskie

Kapustę zagotować w wodzie. Seler i marchew obrać i pokroić w ok.4 cm słupki. Krótko poddusić na oleju, dodać do kapusty. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić, wrzucić go garnka. Pieczarki pokroić w półplasterki, poddusić i też dodać do garnka. Gotować do miękkości. W tym czasie usmażyć z jajek 2 naleśniczki. W tym celu jajka rozbełtać, lekko posolić i usmażyć. Pokroić je w dowolne paseczki. Do zupy dodać koncentrat i przyprawy. Mąkę rozmieszać w 1/2 szklance zimnej wody i zagęścić nią zupę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Na koniec wrzucić pokrojone naleśniczki z jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 18.07.2012 00:28
dobre
Weronika_eM 23.12.2011 16:51
pycha
kate.500 13.05.2011 12:53
smaczna zupka...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak