Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Utrzeć masło z cukrem (0.75 szklanki). Dodać jajka, zmiksować. W innym naczyniu wymieszać jogurt z maślanką. Do jeszcze innego naczynia przesiać mąkę z proszkiem i sodą. Do utartego masła z cukrem dodać mix jogurtowy i mąkę z dodatkami. Dokładnie zmiksować. Dodać tartą skórkę z cytryny i cynamon (pół łyżeczki). Dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na wysmarowaną masłem blaszkę. Piec ok. 30 minut. Wymieszać składniki glazury (wodę, cukier, cynamon, sok z cytryny, ziele angielskie, goździki) i dusić je na bardzo małym ogniu przez 15 minut. Kiedy ciasto się upiecze wylewamy na nie glazurę i pieczemy jeszcze przez 10 minut.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    trochę zabawy ,ale jakie pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !