Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Beza z Owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 szt
cukier puder 200 g
ocet winny 1 łyżka
mąka kukurydziana 1 łyżka
śmietana kremówka 2 szklanki
owoce 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Beza z Owocami

Białka ubić pod koniec ubijania dodać cukier. Kiedy piana będzie sztywna dodać mąkę i ocet, delikatnie wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 140*C, na tortownicę 22cm wyłożyć pianę, piec 50 min, pozostawić w piecyku na 5 godzin. Środek upieczonej bezy wypełnić ubitą śmietaną, położyć na niej owoce, schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 24.02.2012 08:01
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak