Sposób przygotowania

1. Filety z ryby obtoczyć w mące i obsmażyć z dwóch stron na rozgrzanym oleju. Ściągnąć filety z patelni i skropić sokiem z cytryny.
2. Warzywa poobierać, opłukać. Cebulę posiekać na drobna kosteczkę a resztę warzyw zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
W garnku rozgrzać tłuszcz i zeszklić na nim cebulę, następnie dodać resztę warzyw, koncentrat pomidorowy, ziele angielskie, liść laurowy oraz cukier. Całość zalać wodą i dusić pod przykryciem do uzyskania konsystencji sosu.
3. Przygotować naczynie żaroodporne ułożyć w nim warstwę ryby następnie sos, ryba i na górę sos. Zapiec w piekarniku ok 10min..

Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki. Jeść cieple

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !