Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjny kapuśniak z kiszonej kapusty.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,5 kg
bulion drobiowy 1,5 litr
boczek wędzony 15 dag
kiełbasa cienka 15 dag
cebula 1
ziemnieki 4-5
masło 1 łyżka
mąka 2 łyżka
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny kapuśniak z kiszonej kapusty.

Kapustę lekko odcisnąć. Gdyby była za kwaśna przepłukać, gdy za łagodna dolać odciśniętego soku.
Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę. Cebulę w drobną kosteczkę. Razem podsmażyć. Opruszyć mąką.
Bulion zagotować. Dorzucić kilka listków, ziela angielskiego. Dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować przez ok 15 minut.
Dodać kapustę i gotować dalsze 20 minut. Dodać podsmażony boczek, kiełbasę i cebulę. Doprawić do smaku solą, pieprzem.

Smacznego:-)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 02.09.2011 07:52
pyszny kapuśniaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak