Sposób przygotowania

Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w niewielką kostkę, polewamy 3 łyżkami sosu sojowego, odstawiamy na 1h. Warzywa oczyszczamy, korzeniowe kroimy w "zapałkę", paprykę w paski, strąki fasoli na pół, pora i cebulę w półplasterki; grzyby oczyszczamy, gotujemy 10 min, kroimy w paseczki. W woku lub głębokim rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy mięso, smażymy na silnym ogniu kilka minut aż się zupełnie zetnie, dodajemy warzywa korzeniowe, po chwili resztę jarzyn, grzyby i smażymy aż wszystko zmięknie, ale zostanie lekko chrupiące. Przyprawę i mąkę rozrabiamy w pół szkl. wody, dolewamy do potrawy, mieszamy, można dodać jeszcze sosu sojowego do smaku . Podawać z ryżem. Sos sojowy jest słony więc ja już soli nie dodaję. Jeśli ktoś lubi na ostro to można doprawić całość sosem chili albo tabasco. Zamiast świeżych warzyw czasami idę na łatwiznę i używam mrożonki "mieszanka chińska"+"włoszczyzna paski"

Komentarze

  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pychotka, a swoją drogą to smakosz nieźle dodał Ci zdjeć
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    dopiero dzisiaj to zauważyła...żeby chociaż to była rzeczywiście moja potrawa...ale już poprosiłam o usunięcie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    bardzo fajna chińska kombinacja! A tak na marginesie to Doradca długo już kasuje te zdjęcia smakosza...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniammm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !