Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stefanka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/2 litra
kasza manna 1/2 szkl
cukier 1/2 szkl
masło 100 gram
kakao 2 łyżeczki
herbatniki 18 szt
czekolada 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Stefanka

Mleko zagotować z cukrem i masłem. Wsypać kaszę manne i gotować aż zgęstnieje. Podzielić na dwie części i do jednej dodać kakao. W keksówce ułożyć 6 herbatników wylać jasną część masy, ułożyć kolejne 6 herbatników i wylać masę kakaową.Przykryć pozostałymi herbatnikami. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać ciasto. Schłodzić. Wierzch można posypać wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 18.05.2012 06:26
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak