Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki w sosie jabłkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa
sok jabłkowy 1 szklanka
oliwa
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat
ocet jabłkowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki w sosie jabłkowym

Polędwiczki umyć i pokroić w grube płaty , nacieramy solą , pieprzem , czosnkiem i smażymy najpierw na złoty kolor z obu stron, po usmażeniu wyjmujemy same polędwiczki przykrywamy folią a na patelnię wlewamy sok jabłkowy , bulion z kurczaka i ocet , gotujemy na średnim ogniu, smak sosu doprawiamy solą , pieprzem - możemy rozdrobnić cały kolorowy na mniejsze kawałki , dodajemy mięso z powrotem na patelnię i już całość gotujemy do miękkości . Jak będziemy podawać to najpierw wyjmujemy polędwiczki i polewamy gorącym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 25.06.2012 12:00
świetne połączenie
IlonaAlbertos 25.07.2011 23:28
Ciekawe połączenie. Muszę kiedyś wypróbować.
Rybciia 17.07.2011 14:49
pyszne to danie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak