Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lin w sosie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z lina 1 kg
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
sól
pieprz
olej
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: lin w sosie

Filety ryb oczyścić, opłukać i podzielić na porcje. Następnie rybkę oprószyć solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny, odstawić do lodówki na ok. godzinkę. Cebulę oraz pieczarki posiekać. Na rozgrzanym oleju podsmażyć rybę z obu stron.
Na drugiej patelni na maśle zeszklić cebulę a następnie dodać pieczarki i smażyć jeszcze kilka minut. Na koniec wszystko doprawić solą i pieprzem.
Podawać rybę polaną pieczarkami i z dodatkiem cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.08.2012 19:01
pyszny
Margo1 21.08.2012 19:01
pyszny
plocia 24.05.2011 18:43
zjadłabym dziś taką rybkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak