Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane pieczarki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
czosnek 3 ząbki
masło 2 łyzki
pieprz
sól
pieczarki 20 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane pieczarki

Cebule kroimy w kosteczkę. Z pieczarek odcinamy nóżki przy kapeluszu i siekamy. Na patelni roztapiamy masło i podduszamy pokrojone w drobną kostkę cebule, posiekane nóżki pieczarek i zmiażdżony czosnek. Dodajemy tartą bułkę, doprawiamy solą, pieprzem i studzimy. Napełniamy farszem kapelusze pieczarek i układamy je na blasze, w rozgrzanym do 140°C piekarniku. Pieczemy około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 26.11.2013 09:36
ekstra pieczarki
Granita 24.11.2013 20:17
ciekawe danie
ankaryba 13.07.2013 23:16
pyszne danie :-)
Tika4444 25.02.2012 21:30
fajne
Tika4444 25.02.2012 21:30
fajne
Tika4444 25.02.2012 21:30
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak