Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos beszamelowy na kwaśno

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 1 szklanka
masło 10 dkg
mąka 50 gram
mleko 2 szklanki
gałka muszkatołowa szczypta
bita śmietana 4 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: sos beszamelowy na kwaśno

Gotujemy ocet z pieprzem tak długo aż 1/3 wyparuje,odstawiamy i przecedzamy przez sito.Z połowy masła mąki i mleka robimy sos i doprawiamy gałką ,gorący zestawiamy z ognia rozprowadzamy przygotowanym octem a następnie dodajemy po troszku pozostałe masło.Na końcu łączymy z bitą śmietaną.Podajemy do ryb i szparagów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 01.11.2011 07:51
pycha
halinka1011 12.05.2011 08:06
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak