Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Canelloni z mięsem mielonym w pomidorach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
makaron canelloni 1 szt
pieczarki 10 szt
pomidory krojone z puszki 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
cebula 1 szt
sól do smaku
ser żółty 15 dkg
olej roślinny 2 łyżki
bazylia 4 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Canelloni z mięsem mielonym w pomidorach

Farsz:

Pokrojoną cebulę wrzucasz na rozgrzaną patelnie z odrobiną oleju. Jak już się zarumieni dodajesz pieczaki i dusisz aż wyparuje woda. Następnie dorzucasz mięso mielone i dodajesz przyprawy do smaku oraz koncentrat pomidorowy.Dusisz około 10-15 min.

Makaron:

Gotujemy we osolonej wodzie ok 3-4 min. Następnie studzimy, ale trzeba uważać, bo makaron może się posklejać.

Wykonanie:

Przygotowany farsz napychamy łyżeczką do przestudzonego makaronu i układamy pierwszą warstwę w naczyniu żaroodpornym, polewany pomidorami z puszki i posypujemy niewielką ilością sera żółtego. Nakładamy kolejną warstwę i znowu polewamy pomidorami z puszki i pozypujemy serem.

To wszystko wkładamy do piekarnika o temperaturze 180 sto. C na 20 - 25 min :)

No i gotowe :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 11.09.2016 22:21
super danie
agnieszka137 12.05.2011 11:08
wygląda świetnie:)
ewasylwia 12.05.2011 10:25
pyszności
Misiek1 12.05.2011 09:52
super!
Misiabe 12.05.2011 09:05
Pycha!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak