Sposób przygotowania

Farsz:

Pokrojoną cebulę wrzucasz na rozgrzaną patelnie z odrobiną oleju. Jak już się zarumieni dodajesz pieczaki i dusisz aż wyparuje woda. Następnie dorzucasz mięso mielone i dodajesz przyprawy do smaku oraz koncentrat pomidorowy.Dusisz około 10-15 min.

Makaron:

Gotujemy we osolonej wodzie ok 3-4 min. Następnie studzimy, ale trzeba uważać, bo makaron może się posklejać.

Wykonanie:

Przygotowany farsz napychamy łyżeczką do przestudzonego makaronu i układamy pierwszą warstwę w naczyniu żaroodpornym, polewany pomidorami z puszki i posypujemy niewielką ilością sera żółtego. Nakładamy kolejną warstwę i znowu polewamy pomidorami z puszki i pozypujemy serem.

To wszystko wkładamy do piekarnika o temperaturze 180 sto. C na 20 - 25 min :)

No i gotowe :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !