Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 0,5 kg
Przyprawa do dań kuchni meksykańskiej Prymat 1 łyżeczka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 korzeń
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
papryka czerwona 0,5 sztuki
sól
pieprz
masło 1 łyżeczka
mąka pszenna 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z warzywami

Mięso umyć i pokroić na małe kawałki.Cebulę obrać i pokroić w pół krążki .Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucić mięso, cebulę i podsmażyć na lekko rumiany kolor.Dodać obraną , pokrojoną marchew i pietruszkę ,przyprawę,posiekany czosnek,podlać gotowaną wodą-dusić ok.20 minut.Po tym czasie dodać umytą i pokrojoną paprykę- dusić ok. 10 minut. W razie potrzeby dolać gorącą wodą i zagęścić sos mąką zagniecioną z masłem.Doprawić solą, pieprzem i gotować na małym ogniu ok. 1 minuty.Podajemy z ziemniakami i ogórkiem kiszonym posypane posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 13.09.2013 19:03
super przepis
Katarzyna59 30.04.2012 16:07
rewelacja
smakowita 10.02.2012 19:35
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
RenataZ-et 21.01.2012 13:38
kolorowo i pysznie
PaniMISIOWA 20.12.2011 10:22
super
motomaniak 16.10.2011 23:13
ciekawy pomysl
szyba 12.05.2011 08:18
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak