Sposób przygotowania

Surową szynkę umyć, włożyć do ostudzonej solanki (sól peklowa +woda+przyprawy) i przechowujemy 24 godziny w chłodnym miejscu.Po jednym dniu odwracamy szynkę na druga stronę.Po tym czasie wyjmujemy szynkę z zalewy i osuszamy.Skórę nacinamy w kratkę ,szpikujemy orzechami nerkowca lekko posypujemy szynkę pieprzem i część bez skóry obtaczamy w posiekanych włoskich orzechach. Mięso wkładamy do rękawa polewamy brandy .podlewamy wodą ,zamykamy rękaw i wkładamy w naczyniu żaroodpornym do piekarnika nagrzanego 170 stopni i pieczemy ok 100 minut.W połowie pieczenia przewracamy mięso na druga stronę.Podajemy pieczeń z zagęszczonym sosem z pieczenia(nadmiar tłuszczu zebrać).

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    apetyczna:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wspaniała
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !