Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki zapiekane z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki 6 sztuk
kiełbasa podwawelska 1 laska
pomidory 3 sztuki
szczypiorek 1 pęczek
ser żółty 15 dkg
masło
jajko ugotowane na twardo 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki zapiekane z jajkiem

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić na ćwiartki. Bułki przekroić i wydrążyć. Środki wysmarować cienko masłem. Pomidory obrać za skórek i pokroić w kostkę. Ser pokroić w kosteczkę. Kiełbasę obrać z błonki, pokroić w kostkę i lekko podsmażyć. Bułki wypełnić wędliną, pomidorem jajkiem i posypać serem. Zapiec w temperaturze 200 stopni przez 8 minut. Gorące bułeczki posypać posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 17.11.2012 19:28
ale ładnie się prezentują
PaniMISIOWA 20.07.2012 19:53
ale fajne
motyl 09.03.2012 20:04
Śliczne i kolorowe
smakowita 10.02.2012 19:30
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
pacpaw 26.11.2011 20:07
bardzo apetycznie wyglądają
Jastinka 06.06.2011 08:26
świetne
Motorek 04.06.2011 23:43
smaczne
Beatris 27.05.2011 11:08
Ja wlewam surowe jajko i zapiekam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak