Sposób przygotowania

Z porcji rosołowej i warzyw ugotować klarowny rosół, doprawić do swojego ulubionego smaku.

Farsz:
Filet drobiowy drobniutko posiekać, doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do dań włoskich.

Z mąki, jajka, mleka, oleju i szczypty soli zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować najcieniej jak to jest możliwe. Farsz mięsny formować w malutkie kuleczki i układać w odstępach na rozwałkowanym cieście, po jednym rzędzie po szerokości ciasta, kilka centymetrów od brzegu. Następnie przykryć farsz brzegiem ciasta, dokładnie docisnąć i przy pomocy radełka wyciąć malutkie kluseczki. Gotować w osolonym wrzątku do 3 min od wypłynięcia, odcedzić. Podawać zalane gorącym rosołem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Trzeba wypróbować.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Mam te przyprawe - spróbuje.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    niezły pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !